Ugrás a tartalomhoz

Miért Kockázatos a Kalóz Microsoft Office Használata?

Miért Kockázatos a Kalóz Microsoft Office Használata?
Nint .hu|

Miért Kockázatos a Kalóz Microsoft Office Használata: A Nem Legális Szoftverek Rejtett Veszélyei

A digitális világban egyre több ember keres olcsóbb megoldásokat szoftvereihez, és sokan esnek abba a csapdába, hogy illegálisan letöltött verziókat használnak. Az utóbbi időszakban egy új, riasztó kampány világította meg, miért veszélyes ilyen szoftvereket használni: a kalóz Microsoft Office verziók jelentős kockázatokat hordoznak magukban.

A Nem legális Office Szoftverek Kockázatai

A legfrissebb jelentések szerint a kalóz Microsoft Office verziók vírusokat és kémprogramokat terjesztenek, amelyek komoly veszélyt jelentenek a felhasználók számítógépeire. Az AhnLab Security Intelligence Center (ASEC) szakértői felfedezték, hogy a kalóz verziók között különböző típusú malware-ek rejtőznek, mint például távoli hozzáféréses trojai programok (RAT), kriptovaluta bányászok, malware letöltők, proxy eszközök, és anti-AV programok.

Hogyan Működik a Káros Szoftver?

A kalóz Microsoft Office telepítőprogramok jól megtervezett felületeket kínálnak, lehetőséget adva a felhasználóknak a kívánt verzió, nyelv, és 32 vagy 64 bites variáció kiválasztására. A háttérben azonban az installer obfuszkált .NET malware-t indít, amely Telegram vagy Mastodon csatornákon keresztül éri el a további káros komponenseket.

Az installer a Google Drive vagy GitHub linkeket használja, amelyek megbízhatónak tűnnek, és ritkán váltanak ki antivírus figyelmeztetéseket. A letöltött és kicsomagolt PowerShell parancsok különböző típusú malware-eket telepítenek a rendszerre, például Orcus RAT-ot, XMRig kriptovaluta bányászt, 3Proxy-t, PureCrypter-t és AntiAV-t.

A Káros Szoftverek Típusa

  1. Orcus RAT: Teljes körű távoli vezérlést biztosít, beleértve a billentyűzetfigyelést, webkamera hozzáférést, képernyőfelvételeket és rendszermanipulációt adatkinyerés céljából.

  2. XMRig: Kriptovaluta bányász, amely a rendszer erőforrásait használja Monero bányászására, és szünetelteti a bányászatot nagy erőforrás-használat mellett, például játék közben, hogy elkerülje a felfedezést.

  3. 3Proxy: Az érintett gépeket proxy szerverekké alakítja, lehetővé téve a támadók számára, hogy rosszindulatú forgalmat irányítsanak rajtuk.

  4. PureCrypter: További káros payload-okat tölt le és futtat, hogy a rendszer folyamatosan fertőzött maradjon.

  5. AntiAV: Megzavarja és letiltja a biztonsági szoftvereket, ezzel védtelenül hagyva a rendszert a többi komponens működéséhez.

Miért Ne Használj Kalóz Szoftvereket?

A nem legális szoftverek használata nemcsak jogi kockázatot jelent, hanem komoly biztonsági problémákat is okozhat. A kalóz verziók gyakran nem tartalmaznak a legfrissebb biztonsági javításokat, és ha egyszer a számítógépedet megfertőzik, a kármentesítés is sokkal nehezebb feladat lehet. Ráadásul a fent említett malware-ek képesek folyamatosan frissíteni magukat, így még akkor is, ha sikerül eltávolítanod néhányat, az 'Updater' modul újra bevezeti őket.

Tedd Biztonságossá a Számítógépedet!

A legjobb védekezés az, ha elkerülöd a kalóz szoftverek használatát, és mindig a hivatalos forrásokból vásárolsz licencelt programokat. Szerezz be eredeti és jogtiszta Microsoft Office programokat tőlünk a legjobb áron! Így biztosíthatod, hogy a használt szoftver nem tartalmaz rejtett veszélyeket, és hozzájárul a rendszered biztonságához. Ne hagyd, hogy egy olcsó megoldás hosszú távú problémákat okozzon!

Itt megtudod vásárolni Eredeti és Legális Office terméked tőlünk garanciával, legfrissebb Office termék csomag: 

https://www.nint.hu/collections/microsoft-office-professional-plus-2021

Vissza a blogba
Talán tetszeni fog